ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЧим пригощають гостей в різних куточках України

Чим пригощають гостей в різних куточках України

У нашого народу предостатньо рецептів смачної їжі. Деякі делікатеси відомі у всьому світі, а деякі поступово забуваються та перетворюються на частину історії

У нашого народу предостатньо рецептів смачної їжі. Деякі делікатеси відомі у всьому світі, а деякі поступово забуваються та перетворюються на частину історії. А в цій статті ми хочемо поговорити про те, чим частують гостей в різних куточках нашої країни.

Отож, вашій увазі перелік найсмачніших традиційних страв з різних регіонів:

Коровай

Ні одне весілля чи новосілля в України не проходить без короваю. Ця велика хлібина є символом щедрості та гостинності нашого народу. У середньому коровай може важити 2-3 кілограми. Технологія його приготування дещо нагадує виробництво пасхального хліба. Випічку роблять у формі пирога, а зверху прикрашають різними візерунками. Щоб організувати свято у традиційно українському стилі, треба обов’язково подбати про наявність відповідної випічки. На щастя, сьогодні немає потреби робити її власноруч та можна недорого замовити короваї на весілля в Києві.

Житомирські деруни

Ця легка страва дуже добре підходить для закуски. Вона нескладно готується та є дуже смачною. Житомирська область славиться дерунами, тут навіть проводиться щорічний фестиваль, присвячений цій страві. Традиційний рецепт дерунів полягає у обсмаженні натертої картоплі з цибулею та спеціями. Інколи до страви додають начинку з сиру, грибів и м’яса.

Печеня та пиріжки з Чернігівщини

В цій області доволі популярною стравою є печеня. Це картопля з м’ясом та квашеною капустою. Печеня дуже ситна та смачна. На десерт жителі Чернігівщини подають пиріжки з калиною – це доволі незвична, але корисна та гарна страва. Чернігівська область дуже багата на усілякі ягоди, тому їх тут часто використовують для приготування пиріжків та іншої випічки.

Котлета по-київськи

Рецепт незвичної котлети вигадали в одному зі столичних ресторанів. Для приготування страви знадобиться куряче філе, вершкове масло, сир, яйце та зелень. М’ясо відбивають та загортають у нього шматочок масла з сиром та зеленню. Смажать котлету у фритюрі, попередньо вмочивши у збите яйце. Котлета виходить дуже соковитою та смачною.

Биточки з бичків та риба по-одеськи

Північна частина України багата на морепродукти та незвичні делікатеси. Одесити, наприклад, полюбляють смажити бичків. Свіжу рибку обсмажують в олії, попередньо почистивши та змішавши з борошном. Страва готується дуже просто та гарно смакує до пива. Її можна подавати на банкеті як закуску. На відміну від бичків, риба готується дещо складніше. Треба акуратно зняти шкіру, вирізати філе й очистити його від кісточок. Потім філе слід подрібнити, нафарширувати начинкою до смаку та відправити запікатись в духовку.

Сподіваємось, вам припали до смаку перераховані страви. Якщо так, то спробуйте поєднати на своєму столі традиції та рецепти різних куточків країни.

«Джерело: hlibinvest.com.ua»

 
Коментарі (0)