ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Черкасах триває минулорічний ремонт доріг

В Черкасах триває минулорічний ремонт доріг

В Черкасах закінчують незавершений ремонт доріг. Місцева влада зосереджується на недопущенні минулорічних помилок.

На вулицях Черкас проводяться ремонтні роботи доріг, на яких укладали ЩМА минулого року. Нині ж там облаштовують примикання доріг, зупинки громадського транспорту та стоянки для автомобілів, острівці безпеки, встановлюють бордюри. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

Зокрема, роботи ведуться на вулицях: Котовського, Хрещатик, Смілянська, Чорновола, Ільїна, Благовісна, Хіміків. За кілька днів розпочнуть роботи по вулиці Козацькій та Гагаріна, де укладатимуть ЩМА.

«Зараз наше головне завдання – це реанімування того, що не було виконано минулого року, що виконувалось не за технологією; внесення змін до проектно-кошторисної документації, яка була виконана не завжди якісно; розробка нової ПКД» – говорить заступник міського голови Борис Євмина.

«Потрібно цього року розробити ПКД на всі дороги, аби вже на наступний планувати капремонт не стихійно, а знаючи вартість, маючи документи на руках. А то виходить, що зараз капремонт здійснили лише на ділянці вулиці Ільїна, Смілянської, Чорновола. А треба їх відремонтувати по всій довжині» - наголошує Борис Євмина.

Як зазначають у відомстві, на засіданні виконкому здійснено частковий перерозподіл коштів із капітального ремонту доріг. Хокрема, цього року відмовились від ремонту вулиці Фрунзе та перекинули ці кошти на ремонт бульвару Шевченка і заклали більше коштів на розробку проектно-кошторисної документації.

Як повідомляла «Україна Комунальна», торік дорожні служби капітально відремонтували 1600 км українських доріг. З усієї мережі в 170 тис. км - це всього 1%. Необхідно щорічно капітально ремонтувати 15 тис. км.  Щоб покрити такі обсяги необхідне щорічне фінансування не менше 40 млрд грн.

 
Коментарі (0)