ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВ Черкасах взялися за порушників чистоти

В Черкасах взялися за порушників чистоти

У Черкасах в осінньо-зимовий період пильнують за чистотою та благоустроєм міста

Про порушення правил благоустрою та боротьбу з порушниками розповів начальник міської екологічної інспекції Чернігівської міської ради Володимир Грабовець, повідомляють у прес-службі Черкаської міської ради.

Посадовець зазначив, що восени найбільш характерними порушеннями є викидання побутового сміття у невстановлених місцях, спалювання решток рослинності від садівництва чи городництва та опалого листя мешканцями приватного сектора.

Пан Грабовець нагадав, що в місті існує чітка система видалення твердих побутових відходів. Так, мешканці багатоповерхівок повинні користуватися сміттєпроводом, у п’ятиповерхових мікрорайонах встановлені контейнерні майданчики, а з територій приватного сектора сміття вивозиться спецтехнікою за встановленим графіком.

«Що ж стосується значних обсягів побутового сміття чи опалого листя, то його слід складати в поліетиленові мішки і завантажувати в сміттєзбиральні автомобілі. Про такий порядок роботи попереджені всі комунальні підприємства міста», -  розповідає чиновник.

За жовтень інспектори вже склали 10 протоколів на недбайливих господарів. При цьому Володмир Грабовець зауважив, що відмова від підписання протоколу не дає можливості уникнути штрафних санкцій. За результатами засідання адміністративної комісії, яка працює щотижня, на порушників може чекати штраф від 340 до 1700 грн.

 
Коментарі (0)