ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Дніпропетровській області співробітники газової служби видурили у громадян близько 175 000 грн.

В Дніпропетровській області співробітники газової служби видурили у громадян близько 175 000 грн.

Оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно з прокуратурою області та слідчим управлінням обласної поліції викрили тдіяльність злочинної схеми, яку налагодили працівники газової служби.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Нацполіції у Дніпропетровській області.

За даними прес-служби Нацполіції до складу групи увійшли семеро осіб газової служби м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області, троє з яких безпосередньо організували незаконну діяльність через відключення від газопостачання і начебто узаконення газових приладів, працівники вимагали від громадян грошових коштів.

« Так, протягом 2015-2016 років у приміщеннях громадян працівники цього підрозділу проводили інвентаризацію приладів газифікації. Виявивши порушення, пропонували їм вирішити цю проблему. Вартість «питання» коливалася від 1000 до 1700 гривень з квартири. Якщо ні - відключення від газопостачання. Крім того, вони запевняли власників квартир в тому, що до цієї суми також включено вартість узаконення газового обладнання та прискорена процедура оформлення документації на газові прилади. Однак, ніякого узаконення не було. Гроші просто йшли в кишені чиновників», - повідомляється в прес-центрі Нацполіції.

Зокрема, проводили інвентаризацію в багатоквартирних будинках в різних районах міста і встигли обдурити велику кількість жителів - досудовим розслідуванням встановлено і доведено понад 100 епізодів злочинних дій, що заподіяли шкоду в сумі майже 175 000 грн.

Поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів справи, офісах газової служби та підрядних їй товариств та вилучили понад $8 тис, 36, 5 тис грн вогнепальної зброї, магазин і боєприпаси, газові пломби, печатки, документи фінансово-господарської діяльності, а також чорнові записи, що підтверджують організацію злочинної групи.

Наразі всім учасникам корумпованої схеми повідомлено про підозру за ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Матеріали кримінального провадження направлені до суду, а працівникам газової служби, які обдурили громадян, загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Березня 2017 p. 00:32
Як ви думаєте, для чого провадяться постійні зміни формату платіжок? Я думаю, що це робиться з метою приписування штучних "боргів" побутовим споживачам. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Часто при зміні форми платіжок споживачам штучно приписується "борг", якого довести "помилковість" досить непросто, адже нові і старі форми платіжок, як правило, мають різні реквізити. Так, наприклад, АК "Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки , у травні 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував "борги " побутовим споживачам. "Київводоканал" вимагає, щоб споживач у свій власний робочий час та за власний рахунок привозив до них оплачені квитанції та довідки про субсидії (та їх ксерокопії) за попередні роки, і тоді заяву про штучний "борг" буде розглянуто . Аналогічно "Київгаз", ставши "Київгазенерджи", при запровадженні нової форми платіжки також приписав штучні "борги" побутовим споживачам, і включив їх у суму "До сплати". І споживачі, плюючись та клянучи, сплатили ті штучно придумані "борги". ... Ще раніше, "Київенерго" при запровадженні "рахунків" замість абонкнижок по сплаті за електроенергію приписуванням штучних " боргів" пообскубло сотні тисяч сумлінних споживачів.... -------------------------------------------------------------------------------------------- Тепер знову готується зміна формату платіжок, а отже, і нова хвиля приписування штучних "боргів".