ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ дніпровській воді втоплять європейські мільйони

В дніпровській воді втоплять європейські мільйони

«Дніпроводоканал» отримав від ЄБРР перший транш у 10,5 млн грн на реконструкцію центральної станції аерації.

КП «Дніпроводоканал» отримало на початку січня від Європейського банку реконструкції та розвитку перший транш у 10 млн грн на реконструкціюц станції аерації та 500 тис. грн на установку електричних лічильників на об'єктах підприємства.

«Роботи з реконструкції Центральної станції аерації будуть завершені в 2017 році. Це дозволить підвищити надійність роботи очисних споруд і поліпшить якість очистки стічних вод, які скидаються у Дніпро», - заявив заступник міського голови Дніпропетровська Володимир Медведчук.

За його словами, підприємство постійно займається питанням підвищення якості питної води. Розроблена проектна документація Кайдацької насосно-фільтрувальної станції, загальна вартість будівельних робіт складає 346 млн грн. Проект знаходиться на узгодженні в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів.

«Ми очікуємо, що впровадження цього проекту почнеться в 2013 році. Фінансування буде проводитися за рахунок державного бюджету», - зазначив Володимир Медведчук.

Він також підкреслив, що в поточному році «Дніпроводоканал» має намір залучити інвестицій на суму 14 млн грн. За ці кошти планується виконати реконструкцію центральної станції аерації, встановити автоматизовану систему управління на водопровідно-каналізаційних станціях.

За словами Володимира Медведчука, у 2012 році витрати «Дніпроводоканалу» на капітальний ремонт склали 7,13 млн грн, відремонтовано та побудовано 8,7 км водопровідних мереж і близько 3 км каналізаційних мереж.

Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)