ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ дороги Прикарпаття «зариють» мільйони

В дороги Прикарпаття «зариють» мільйони

В Івано-Франківській області 4172 км автомобільних доріг загального користування, із них 818 км – державного значення, 3354 км – місцевого значення.

У цьому році на поточний ремонт і експлуатацію автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області виділено 109 млн. грн. Про це повідомив у виступі перед депутатами Івано-Франківської обласної ради перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Микола Кузьма. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі автомобільних доріг області. 

«На будівництво доріг у цьому році кошти не виділені, на капітальний ремонт - теж не виділені. Кошти виділені тільки на поточний ремонт і експлуатацію автомобільних доріг: з державного бюджету - 94 млн грн і з обласного бюджету - 15 млн грн», - сказав він. 

Відповідно до державних норм, пояснив Микола Кузьма, фінансові витрати на поточний ремонт та експлуатаційне утримання 1 км автомобільної дороги державного значення мають становити 735 тис. грн на рік, місцевого значення - 194 тис. грн на рік. 

«Таким чином, у цьому році нам виділено на поточний ремонт і утримання доріг державного значення 11% від нормативної потреби і на дороги місцевого значення - 6% від нормативної потреби», - підсумував Микола Кузьма. 

В Івано-Франківській області 4172 км автомобільних доріг загального користування, із них 818 км – державного значення, 3354 км – місцевого значення.

 
Коментарі (0)