ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВ «Доступного житла» у новій версії бюджету забрали фінансування

В «Доступного житла» у новій версії бюджету забрали фінансування

Держава фактично відмовилася від фінансування програми «Доступне житло»

Верховна Рада України ухвалила «антикризовий» варіант державного бюджету України на 2020 рік. У ньому відсутні кошти на реалізацію програми «Доступне житло». Про це на своїй сторінці повідомив Сергій Комнатний, голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Вважаємо категорично неприйнятною фактичну відмову державної влади від підтримки громадян України у їх забезпеченні житлом. Йдеться про відсутність у новій версії Держбюджету 100 млн грн, які досі були передбачені на програму "Доступне житло“», — написав він.

За словами Сергія Комнатного, влада відмовляється не просто від підтримки будівельної галузі, але від фінансування однієї з фундаментальних потреб громадянина — потреби у власному житлі.

«Саме зараз, в час економічної скрути, коли доходи родин падають, коли десятки тисяч українців можуть залишитися без роботи, шлях людей до власної оселі стає надто довгим і складним. І успішно пройти його можна лише спираючись на плече, підставлене владою», — впевнений очільник Держмолодьжитла.

Також він повідомив, що його відомство продовжить роботу з центральними органами влади та продовжить переконувати чиновників і депутатів до завершення 2020 року повернути до бюджету кошти, які передбачалися на програму.

Зазначимо, програма «Доступне житло» була запущена в 2017 році. Вона передбачає, для переселенців і учасників АТО/ООС,  50% фінансування державою вартості житла. Минулого року програмою змогли скористатися 989 сімей. 

 
Коментарі (0)