ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ енергетичній сфері мають бути справедливі правила гри – Янукович

В енергетичній сфері мають бути справедливі правила гри – Янукович

Приклад України як ніщо інше свідчить про необхідність консолідації наших спільних зусиль щодо вироблення чітких, прозорих і справедливих правил гри в енергетичній сфері

Упродовж останніх двох років Україна як ніхто відчула, що енергетична безпека є ключовою складовою політики національної безпеки будь-якої держави.

На цьому в п’ятницю наголосив Президент України Віктор Янукович на 48-й Мюнхенській конференції з питань політики безпеки, інформує прес-служба Глави держави.

«Ми зіштовхнулися з викликом, з яким навряд чи зараз зіштовхується будь-яка інша європейська країна», - сказав В.Янукович, нагадавши, що за вкрай невигідним контрактом ми сьогодні сплачуємо непомірно високу й економічно необґрунтовану ціну за російський газ.

При цьому, додав Президент, третина Держбюджету має бути спрямована на оплату енергоносіїв, а договір укладений на 10 років – хоча раніше аналогічні домовленості переглядалися практично щорічно.

«Приклад України як ніщо інше свідчить про необхідність консолідації наших спільних зусиль щодо вироблення чітких, прозорих і справедливих правил гри в енергетичній сфері з метою досягнення балансу інтересів: України – як основного транзитера, Росії – як постачальника та інтересів ЄС – як споживача»,- наголосив Глава держави.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)