ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ енергетику України «прийдуть» канадські технології

В енергетику України «прийдуть» канадські технології

Канада заявила, що співпрацюватиме з Україною в енергетичній сфері. Зокрема, планується залучення канадських технологій та інвестицій у цю галузь.

Канада готова співпрацювати з Україною у сфері енергетики. Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук під час зустрічі з Міністром палива та енергетики України Володимиром Демчишиним, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

Зокрема, пан Ващук запевнив, що Канада планує залучати технології та інвестиції в українську енергетичну галузь.

В свою чергу, очільник Міненерго запевнив канадського чиновника, що Київ працює над  приведенням законодавства України у відповідність до європейських вимог щодо забезпечення прозорих тендерів, врегулювання тарифів на енергоносії та створення ринкових відносин в енергетиці, а також  здійснює заходи щодо демонополізації економіки.

Володимир Демчишин підкреслив, що такі дії України сприятимуть залученню інвестицій та досягненню енергетичної безпеки країни.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд звернувся до західних партнерів із закликом інвестувати в ГТС та газові сховища України. Крім цього, планується підписання угоди із МВФ.

 
Коментарі (0)