ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаВ Кабміні обіцяють «тринадцяту пенсію» вже в цьому році

В Кабміні обіцяють «тринадцяту пенсію» вже в цьому році

Кабінет міністрів України може реалізувати ініціативу про виплату «13-ї пенсії» вже в 2019 році, про що заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко

Кабінет міністрів України може реалізувати ініціативу про виплату «13-ї пенсії» вже в 2019 році, про що заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в Житомирі.

Як розповів Розенко, ініціатива полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали в березні і отримають у квітні, виплачувати на постійній основі. Віце-прем'єр-міністр зазначив: «Це може бути у вигляді «13-ї пенсії» в кінці року. Її будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію».

Він також заявив, що на даний час уряд працює над реалізацією цієї ініціативи і проводить усі необхідні розрахунки. У висновку Розенко підкреслив: «У нас є всі можливості реалізувати її вже з цього року».

Нагадаємо, що в березні президент Петро Порошенко говорив, що не виключає введення щорічної «13-ї пенсії» для людей, які отримують мінімальну соціальну виплату, у разі зростання економіки нашої країни. Трохи раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що за підсумками березневої індексації розмір пенсій збільшився у 8,97 млн українців, при цьому близько 2,2 млн пенсіонерів отримали одноразову доплату в розмірі 1205 гривень. На квітень заплановано виділення такої ж суми.

 

 
Коментарі (0)