ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Кабміні планують переробити всб систему теплопостачання

В Кабміні планують переробити всб систему теплопостачання

Віце-прем'єр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков повідомив подробиці

 

В Україні через спроби росіян знищити генерацію до наступного опалювального сезону потрібно ввести рішення щодо перепроектування системи теплопостачання.

Як передає "Хвиля", про це заявив віце-прем'єр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков під час виступу на Конгресі місцевої та регіональної влади, пише Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Так, за словами Кубракова, стратегія росіян на знищення генерації створює новий виклик для теплокомуненерго.

"Перебрати на себе споживачів, що обслуговують ТЕЦ, і перепроектувати систему, в межах можливого, до початку опалювального сезону 2024/2025", - підкреслив він.

При цьому головну увагу приділять модернізації та децентралізації потужностей підприємств теплокомунальної енергетики.

Кубраков також нагадав, що Агентство відновлення працює над зведенням захисту від дронів та ракет на 22 електропідстанціях. Так, на більшості – вже зведено укриття від дронів і завдяки цьому кілька прифронтових регіонів досі з електрикою. Це навіть незважаючи на щоденні удари.

Загалом в Україні 90 магістральних підстанцій, що займають площу від 10 до 45 га, а також десятки тисяч менших підстанцій.

"Підкреслю, у світі немає готових рішень для захисту об'єктів енергетики, крім засобів ППО. Ті проекти будівництва, які ми реалізуємо зараз, розробляли разом з українськими, американськими, британськими, японськими та німецькими військовими та енергетиками з нуля. Перед початком будівництва - погоджували з ГШ ЗСУ, ДСНС та НЕК "Укренерго", - зазначив віце-прем'єр-міністр.

Наразі уряд шукає та залучає міжнародну допомогу з відновлення генерації та транспортування електрики. Крім того, паралельно опрацьовуються питання альтернативних джерел – газотурбінних електростанцій та когенераційних установок.

"Розуміємо кількість, потребу, майданчики для розміщення, прогнозовану потужність та вартість", - додав Кубраков.

 

 
Коментарі (0)