ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Києві працюють над новою схемою електропостачання

В Києві працюють над новою схемою електропостачання

Енергетики розробляють нову схему електропостачання у Києві, за якої водопостачання та опалення будуть завжди з генерацією

 

Енергетики розробляють нову схему електропостачання у Києві, за якої водопостачання та опалення будуть завжди з генерацією.

Про це в ефірі телемарафону 8 січня розповів директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

«Якщо все вдасться зробити так, як зараз заплановано, то із середини лютого Києву буде не страшний будь-який блекаут. Якщо система і не працюватиме, то все одно люди отримають тепло та воду», — сказав він.

За словами Харченко, згодом таку ж схему електропостачання перенесуть і на інші великі міста України. Наразі складна ситуація з енергетикою спостерігається у Харкові, Львові, Херсоні та Миколаєві.

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5, 16, 29 та 31 грудня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

Станом на ранок 9 січня зросло споживання електроенергії через морози та збільшення споживання промисловістю та бізнесом із початком робочого тижня. Усі регіони отримали ліміти споживання електроенергії, їх перевищення призведе до аварійних відключень.

 

 

 
 
Коментарі (0)