ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Києві реконструюють Дарницьку ТЕЦ

В Києві реконструюють Дарницьку ТЕЦ

Стало відомо, що в столиці розпочали реконструкцію Дарницької теплової електроцентралі, що найбільш забруднює повітря в місті

 

Стало відомо, що в столиці розпочали реконструкцію Дарницької теплової електроцентралі, що найбільш забруднює повітря в місті.

Саме Дарницька ТЕЦ постачає воду мешканцям двох великих районів Києва: Дарницькому та Дніпровському. Водночас саме ця теплоелектроцентраль – вважається найбільшим за обсягами забруднювачем повітря.

Уряд зазначає, що з метою зменшення викидів застарілої ТЕЦ її почали глобально реконструювати. Зокрема, планується провести масштабний ремонт та замінити газоочисне обладнання агрегатів.

Крім цього, у планах встановити азотоочищення та газоочищення з метою довести концентрацію викидів до європейських норм.

До речі, раніше на Дарницькій ТЕЦ вже проводилися роботи з її удосконалення та зниження викидів у повітря. Зараз на теплоелектроцентралі працюють два нові електрофільтри, що дозволило знизити їх вдвічі. Ще два будуть збудовані.

Нагадаємо також, відбулася нарада за участю інженерів, архітекторів, представників обласної та місцевої влади. У ході переговорів фахівці вивчили ескізи проекту з відновлення ДніпроГЕС, а також обговорили різні організаційні моменти, попередньо назвавши час, коли розпочнуться реконструкційні роботи.

 

 

 
Коментарі (0)