ГоловнаФоторепортажБлагоустрійВ Києві зацвіли скандальні каштани "Бріоті"

В Києві зацвіли скандальні каштани "Бріоті"

У столиці розквітли м'ясочервоні каштани сорту «Бріоті». Помилуватися цими чарівними деревами наразі можна вздовж бульвару Тараса Шевченка.

Київ, нарешті, заквітчався червоними каштанами «Бріоті», які встигли отримати широку популярність у столиці. Червоні свічки запалали вздовж бульвару Тараса Шевченка, по парній стороні вулиці від цирку до станції метро «Університет».

Каштани бріоті

Правда, серед понад двох сотень дерев, нам вдалося нарахувати всього 8 передставників цього унікального сорту, знаменитого не тільки своєю красою, але і стійкістю до шкідників (мінуюча міль) і різних хвороб, притаманних іншим сортам каштанів.

каштаны бриоти


Нагадаємо, що свою сумну знаменитість ці дерева отримали через скандал, який прогримів минулої весни в столиці, коли виявилося, що замість трьох сотень червоних «Бріоті» за ціною 430 євро за штуку (включаючи доставку і розмитнення), були знайдені лише два дерева цього сорту.

Каштани бріоті фото

При цьому, повна вартість висадки одного такого каштана, включаючи доставку, роботи по висадці та підготовку грунту, становила в 2013 році 5,4 тис. грн.

Каштани бріоті київ хрещатик фото

Каштани бріоті київ хрещатик

Проведена експертиза показала, що серед висаджених дерев 11 відносяться до сорту каштанів «Аэскупус Глобра», 18 дерев - сорт Каштану Баумана», які до цього часу ніколи не висаджувалися на вулицях Києва, і 157 - звичайні кінські каштани.

Каштани бріоті київ

Каштани бріоті хрещатик фото


Представники продавця свою провину так і не визнали.

Олександр Гаврилюк

 
Коментарі (0)