ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Київраді розкритикували анонсуване Кличком збільшення фінансування на потреби ЗСУ

В Київраді розкритикували анонсуване Кличком збільшення фінансування на потреби ЗСУ

Київрада збільшила фінансування міської цільової програми "Захисник Києва" ще на 4,015 млрд грн

 

Збільшення до 5 млрд грн видатків з міського бюджету на допомогу військовим, про які заявив мер міста Віталій Кличко, може не відбутися. Як пише голова партії "Народовладдя" Юрій Левченко у соцмережі, такі зміни не вносили та навіть проект рішення про внесення відповідних змін у Бюджет до Київради не подавався.

"Сьогодні весь день розганяється джинса в ЗМІ як від Кличка, так і від нібито "опозиційних" до нього "слуг", як вони "виділили додаткових 4 мільярди з міського бюджету на оборонні потреби". Про це масово пишуть різноманітні ручні "блогери" та "експерти". Але це відверта брехня", - заявляє Левченко.

Він каже, що на засіданні від 26 липня Київрада не збільшувала ані фінансування потреб військових, ані фінансування міської цільової програми. 

"Єдине, що відбулося сьогодні - це були внесені зміни в цільову програму "Захисник Києва", що передбачають збільшення видатків за цією програмою та встановлюють, що це збільшення має колись відбутися за рахунок коштів бюджету Києва", - повідомляє Левченко.

Крім цього, він додає, що казати мер столиці про збільшення фінансування міг би лише після певних прийнятих рішень. Таких як внесення змін у бюджет Києва, якими будуть передбачені відповідні видатки.

"Але ці зміни сьогодні не вносили та навіть проект рішення про внесення відповідних змін у Бюджет до Київради не подавався", - кажеться у заяві.

Левченко звернув увагу, що заплановані видатки з місцевого бюджету на виконання Міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов'язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві "Захисник Києва" на 2022 - 2024 роки досі становить близько 1 мільярда грн і лише ці гроші передбачені у видатках бюджету на фінансування відповідної програми. Про це йдеться в документі з офіційного сайту КМР.

"Реальне збільшення фінансування цільової програми на цей рік в розмірі 1 мільярду грн замість визначених раніше сміховинних 35 млн відбулося раніше", - говориться в дописі.

 Для цього, за словами Левченко, Київрада протягом 4 місяців прийняла кілька рішень:

Рішення від 09.02.2023 № 5970/6011 зі змінами в цільову програму, якими передбачили збільшення витрат до 1 мільярда;

Рішення від 09.02.2023 № 5973/6014 зі змінами в бюджет міста, якими передбачили додаткові видатки на цільову програму в цьому році у 400 млн;

Рішення від 08.06.2023 № 6488/6529 зі змінами в бюджет міста, якими нарешті передбачили додаткові видатки на цільову програму в цьому році у 1 мільярд, затверджений у Програмі ще 9 лютого.

"Як бачите, між переможними реляціями Кличка про допомогу військовим та внесення змін у бюджет, що створює можливість для реального фінансування цієї допомоги, попередній раз минуло 4 місяці, хоча мова йшла про пошуки резервів лише у 1 мільярд", - пише Левченко.

За його словами, ще невідомо коли реально може статися збільшення фінансування. Також він висловив, на що саме зараз витрачаються народні кошти.

"Можна було б спокійно прямо сьогодні зробити відповідні коригування до міського бюджету й виділити потрібні нашим захисникам мільярди шляхом їх перекидки з бруківки, нікому не потрібних зараз радянських розвʼязок та підводних паркінгів-монстрів тощо, але цього так і не відбулося! Натомість розбазарювання цих коштів і далі продовжується прямо зараз, а Кличко зі "слугами" піаряться на пустоті", - додав Левченко.

Також, як пише голова партії "Народовладдя" з мільярду, який було виділено змінами до бюджету 9-го лютого було використано лише 380 мільйонів.

"З того мільярду, який вони на папері "виділили" змінами до бюджету 9-го лютого, наразі (на кінець липня!) реально було використано лише 380 мільйонів, про що сьогодні заявив сам Кличко! А тепер подумайте; якщо вони навіть не фінансують вже прописані в бюджеті видатки, то яка доля буде у цих "нових" 4 мільярдів? Думаю відповідь всім зрозуміла", - написав Левченко.

 

 

 
Коментарі (0)