ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ КМДА планують заощаджувати тепло шляхом модернізації теплопунктів у навчальних закладах

В КМДА планують заощаджувати тепло шляхом модернізації теплопунктів у навчальних закладах

Модернізовані теплопункти у навчальних закладах Києва дозволяють заощадити 20-30% тепла.

 

 

 

 Модернізовані теплопункти у навчальних закладах Києва дозволяють заощадити 20-30% тепла.

Модернізовані теплові пункти з погодним регулюванням, які встановлені у навчальних закладах столиці, дозволяють зекономити 20-30% тепла і коштів на оплаті за нього під час опалювального сезону.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, йдеться в повідомленні "Українських новин".

Мер Києва нагадав, що один із таких закладів, де відбулась термомодернізація цього року, – дитячий садок №96. Мер зауважив, що садочок був збудований ще у 1965 році і під час опалювального сезону втрати тепла були дуже значними. Він наголосив, що столична влада продовжує здійснювати заходи із комплексної термомодернізації закладів освіти.

За словами Віталія Кличка, на термомодернізацію закладу було виділено майже 6 млн гривень. Зокрема, тут утеплили стіни, замінили вікна, двері та освітлення на енергоефективне. Окрім того, встановлено модернізований індивідуальний тепловий пункт із погодозалежним керуванням; реконструйовані внутрішня систему опалення та система вентиляції.

"Фахівці кажуть, що це дасть можливість у садку економити вдвічі більше тепла. У цьому садочку навіть при увімкненому опаленні температура не перевищувала +14 градусів при -15 взимку", – наголосив Віталій Кличко.

Водночас мер Києва доручив голові райадміністрації у короткі терміни провести благоустрій території садочка.

Загалом же, зауважив столичний голова, заходи термомодернізації дають можливість економити 20-30 % тепла і коштів на сплаті за нього. Віталій Кличко підкреслив, що за останніх 4 роки завдяки організаційним і технічним заходам у школах і дитсадках вдалося зекономити 55 млн гривень на енергоносіях.

"Теплові пункти з погодним регулюванням встановлені майже у всіх навчальних закладах столиці. І це велика економія коштів", – сказав мер Києва.

Віталій Кличко наголосив, що столична влада взяла на себе зобов’язання - щоб у навчальних закладах було тепло, і діти навчалися в належних умовах.

 

 
Коментарі (0)