ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ КМДА вимагають від «Нафтогазу» тимчасово постачати газ киянам

В КМДА вимагають від «Нафтогазу» тимчасово постачати газ киянам

Місцева влада вимагає від НАК "Нафтогаз" укласти тимчасовий договір з КП "Київтеплоенерго" на постачання газу, щоб забезпечити киян гарячою водою та підготуватися до опалювального сезону.

Місцева влада вимагає від НАК "Нафтогаз" укласти тимчасовий договір з КП "Київтеплоенерго" на постачання газу, щоб забезпечити киян гарячою водою та підготуватися до опалювального сезону.

Київська адміністрація вимагає від НАК "Нафтогаз України" підписати тимчасову угоду на постачання газу.

Про це повідомляють "Українські новини" з аосиланням на пост радника мера Києва та народного депутата Дмитра Білоцерківця в соціальній мережі Facebook за результатами брифінгу у Верховній Раді.

"Кияни та адміністрація міста вимагає від НАК "Нафтогаз" укласти тимчасовий договір з КП "Київтеплоенерго" на постачання газу, щоб забезпечити жителів столиці гарячою водою і, в перспективі, провести своєчасну підготовку до опалювального сезону", – заявив Білоцерковець.

Народний депутат вважає дії "Нафтогазу" шантажем та запевняє, що місто не буде брати на себе борги приватної організації.

"В умовах унікальній ситуації, коли громада Києва повертає собі в управління енергоактиви столиці та змінює постачальника "Київенерго" на КП "Київтеплоенерго", НАК "Нафтогаз" шантажує міськадміністрацію та киян, вимагаючи взяти на себе борги приватної компанії. Це неприпустимо!" – зазначив радник київського міського голови.

За його словами, питання спадковості та структури боргу може вирішувати виключно суд.

"Особливо безглуздо ситуація має виглядає на тлі того, що столиця залишається без гарячої води, а НАК "Нафтогаз" вимагає собі премії в 40 млн доларів, замість оперативної стабілізації енергетичного питання", – обурився Дмитро Білоцерковець.

Нагадаємо, нещодавно НАК "Нафтогаз України" відмовилася підписувати контракт із КП "Київтеплоенерго" через борг споживачів Києва за тепло та гарячу воду, який сягає 4.8 млрд грн.

Нагадаємо, 1 травня 2018 р. закінчився термін дії угоди на управління тепломережами столиці КМДА з "Київенерго" і функція теплопостачання була передана комунальному підприємству "Київтеплоенерго". А 31 липня закінчується дія угоди на управління "Київенерго" ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальним заводом "Енергія".

Як зазначається, з 1 травня теплові мережі та котельні столиці переведені в управління КП "Київтеплоенерго", консультації клієнтів з питань гарячого водопостачання та опалення надають 11 Центрів комунального сервісу (ЦКС).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Червня 2018 p. 22:00
Субсидіями і гарячою водою треба було користуватися взимку, бо літом їх, як правило, не буває.