ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Кремлі «граються» з цінами на газ для України

В Кремлі «граються» з цінами на газ для України

Підвищення цін на газ для України – це навмисний хід Росії. Так вважають у Сполучених Штатах Америки. Там впевнені, що нова ціна РФ на паливо – тиск на Київ.

Росія намагається використати питання про постачання енергоресурсів для тиску на Україну. Про це заявила представник Держдепу Дженніфер Псакі, повідомляє «Інтерфакс».

«Ми засуджуємо зусилля Росії, спрямовані на те, щоб використовувати енергетику як інструмент примусу України», - сказала вона. Дженніфер Псакі додала, що ціна в 485 дол. за тис. куб. м очевидно не ринкова. «Україна нині платить 485 доларів за тисячу кубометрів російського газу. Ця ціна явно не визначається ринковими силами. Це набагато більше того, що в середньому платять за газ країни-члени ЄС», – сказала представниця Держдепу.
 
Пані Псакі підкреслила, що Вашингтон готовий надавати підтримку Україні для вирішення енергетичної проблеми. Допомога може стосуватися термінового надання фінансових коштів, а також консультацій з питань, пов'язаних з енергетикою. Крім того, США підтримують ідею організації, якщо в цьому буде необхідність, газових поставок в Україну з ЄС.
 
Нагадаємо, 9 квітня Президент Росії Володимир Путін вирішив постачати в Україну газ в тих обсягах, за які вона заплатить наперед. Однак, трохи пізніше змінив своє рішення. Експерти ж вважають, що навіть за завищеною ціною російське пальне вигідне Україні.
 
Коментарі (0)