ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Криму планують ввести два тарифи на воду

В Криму планують ввести два тарифи на воду

Кримчанам мають намір розраховувати плату за воду за двома тарифами. Таким чином на півострові сподіваються «відбити» затрати на послуги водопостачання на території з не регулярним використанням води.

У Криму планують ввести два тарифи на централізоване водопостачання. Це зумовлено тим, що в деяких регіонах півострова люди не проживають у квартирах цілий рік. Про це заявив директор підприємства «Вода Криму» Анатолій Шептунов, передає «Кafanews».

За його словами введення двох тарифів допоможе окупити затрати на водопостачання у регіони з не регулярним використанням води.

«У нас на Південному березі Криму багато квартир, де проживають люди, вони приїжджають тільки на сезон. Але ми, як експлуатуюча організація, подаємо воду, вода у водопроводі знаходиться постійно, і людина відкриває у себе в квартирі крани і вода тече, незалежно від того, чи живе хтось постійно чи ні. Тобто, ми несемо свої витрати і надаємо послугу, але по суті споживати цю послугу нікому, тому ми зараз розробляємо і обґрунтовуємо можливість застосування двоставкового тарифу», - пояснив директор водопостачального підприємства.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «влада» Криму встановить ліміти на споживання води зі свердловин. Для контролю за використанням ресурсів встановлять лічильники на такі джерела води.

 
Коментарі (0)