ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ ЛДНР заявили про початок поставок вугілля до Росії

В ЛДНР заявили про початок поставок вугілля до Росії

В так званому «Уряді ДНР» заявляють, що видобуток вугілля не зупиняється.

Самопроголошені Донецька і Луганська «народні республіки» у зв'язку з блокадою Донбасу почали постачати вугілля до Російської Федерації, передають російські ЗМІ з посиланням на джерела в «урядах республік», передає РБК-Україна.

За словами джерела в «уряді ДНР», поставки високоенергетичного вугілля в Україну припинені, однак шахти працюють, і видобуток вугілля не зупиняється. У той же час джерело в «уряді ЛНР» зазначило, що навіть після зняття блокади Донбасу українська сторона відмовиться купувати вугілля у «націоналізованих» шахт. В «уряді ЛНР» також зазначили, що одночасно з припиненням поставок до України почалися поставки вугілля в Росію. «Обговорюються, зокрема, і поставки в Крим», - додало джерело. 

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Кабмін може заборонити постачання вугілля з РФ.

Варто нагадати, що 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. 12 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування постачання вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни. 15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники блокади Донбасу 5 березня 2017 року заблокували рух вантажних поїздів на перегоні Вирівка – Конотоп. Проте нещодавно учасники блокади Донбасу припинили свою акцію з перешкоджання руху поїздів у місті Конотоп Сумської області. Між Укрзалізницею та активістами досягнуто домовленостей.

 

 
Коментарі (0)