ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ механізм ПСО для операторів мереж внесли зміни

В механізм ПСО для операторів мереж внесли зміни

Оператори систем розподілу (ВСР) з 1 січня 2020 року буде купувати електроенергію для покриття своїх технологічних втрат не по встановленій регулятором граничній ціні в рамках спецзобов’язань (ПСО) АЕС і ГЕС, а на вільному ринку

Оператор системи передачі ( «Укренерго») і оператори систем розподілу (ВСР) з 1 січня 2020 року буде купувати електроенергію для покриття своїх технологічних втрат не по встановленій регулятором граничній ціні в рамках спецзобов’язань (ПСО) АЕС і ГЕС, а на вільному ринку. 

Кабінет міністрів постановою №483 від 5 червня 2019 року поклав механізм спецобязательств (PSO, Public Service Obligation) з постачання електроенергії для населення і компенсації втрати в мережах з 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року на державні енергогенеруючі компанії НАЕК «Енергоатом», ПрАТ «Укргідроенерго».

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні запрацював новий ринок електроенергії. На початку грудня Верховна Рада дозволила збільшити частку до 15%, яку компанії-виробники продаватимуть на «ринку на добу вперед». Раніше повідомлялося, що «Укренерго» судиться з Мінекоенерго »через затягування узгодження інвестиційної програми.

 

 
Коментарі (0)