ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Мінекономрозвитку розпочали вивчення проекту енергомосту Україна-ЄС

В Мінекономрозвитку розпочали вивчення проекту енергомосту Україна-ЄС

Мінекономрозвитку розпочало інтеграцію енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E.

Мінекономрозвитку розпочало інтеграцію енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E. 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розпочало вивчення проекту енергетичного мосту "Україна-ЄС", який сприятиме інтеграції енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E. 

Про це заявив перший віце-прем'єр, глава Мінекономрозвитку Степан Кубів на своїй сторінці у Facebook, йдеться в повідомленні УНН.

"Енергетичний міст "Україна-ЄС" може стати першим проектом державно-приватного партнерства, що буде втілюватися відповідно до оновленого законодавства про ДПП. Його втілення сприятиме інтеграції енергетичної системи України до європейської енергосистеми ENTSO-E і стане можливістю для експорту української атомної електроенергії", - написав міністр.

Як повідомляє міністр, приблизна загальна вартість проекту - 243.5 млн євро.

"Планується, що реалізація проекту здійснюватиметься за кошти інвесторів. Водночас, місцевий бюджет зможе за рахунок податків і дивідендів отримати 3.5 млн євро, а державний - 2.9 млрд євро", - додав він.

Також, він зазначив, що "важливість проекту складно переоцінити, тому сьогодні я зустрівся з консорціумом, до якого входять польська, британська і шведська компанії, що власне розробили і запропонували проект Енергетичного мосту. Ми в Мінекономрозвитку вже детально вивчаємо пропозицію".

Як повідомлялося раніше, в Мінекономрозвитку також мають намір розробити стратегію розвитку українського автомобілебудування на 5 років. 

Зокрема, стратегія передбачатиме розвиток українського автопрому, створення робочих місць у цій та суміжних сферах промисловості.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що для модернізації застарілої інфраструктури України потрібно 35 млрд доларів. 

 

 
Коментарі (0)