ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Міненерго пропонують заборонити російський антрацит

В Міненерго пропонують заборонити російський антрацит

Міністерство пропонує заборонити імпорт антрациту з Росії та звернеться до країн-добувачив з пропозицією закупівель.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує заборонити імпорт антрациту з Росії. 

Про це сьогодні, 29 березня,  під час круглого столу, присвяченого проблемам розвитку вугледобувної галузі, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає РБК-Україна.

«Розуміючи, що є наслідки блокади, міністерство пропонує два кроки: перший - це заборона на імпорт антрациту з РФ для того, щоб антрацит, який видобувається на непідконтрольній Україні території, не доходив до нас за завищеними у два-три рази цінами. Другий - міністерство звернеться до посольства країн, де видобувають антрацит, для налагодження імпортних поставок», - заявив міністр.

За словами Насалика, потреба України в енергетичному вугіллі на 2017 рік становить 19,9 млн тонн, з яких 4,7 млн. тонн - це вугілля марки «А». 

Нагадаємо, ватажок так званої «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький заявив про початок поставок вугілля в окупованого Росією Криму.

Ватажок так званої «Луганської республіки» додав, що постачання ведуться в рамках укладеного контракту через Керченську поромну переправу.

Раніше, т.в.о. голови «Укренерго» Всеволод Ковальчук заявив, що в травні в українській енергосистемі можуть виникнути проблеми через брак антрациту.

В компанії гарантують, що на найближчий місяць енергосистема буде працювати у стійкому режимі. 

Нагадаємо, 7 березня прес-служба «Укренерго» повідомляла, що запасів антрациту в Україні вистачить на місяць.

 

 
Коментарі (0)