ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Мінінфраструктури хочуть підвищити рівень безпеки на автошляхах з наступного року

В Мінінфраструктури хочуть підвищити рівень безпеки на автошляхах з наступного року

В Мінінфраструктури мають намір знизити показники смертності та травматизму на українських автошляхах.

В Мінінфраструктури мають намір знизити показники смертності та травматизму на українських автошляхах.

На 2018 рік Міністерством інфраструктурипередбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на автошляхах.

Про це заявив Володимир Омелян під час засідання Міжвідомчої робочої групи з реформування державної системи безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр інфраструктури вкотре наголосив, що смертність та травматизм на українських автошляхах є надвисокими і завдання всіх гілок влади та суспільства загалом – знизити ці показники щонайменше вдвічі вже до 2020 року.

«Ми вперше розробляємо Національну програму з підвищення безпеки на автошляхах. 5% Дорожнього фонду буде спрямовано на ці цілі, це 1.5 млрд гривень», - наголосив Володимир Омелян.

«Також ми маємо 400 млн гривень секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні. Загалом близько 2 млрд гривень буде спрямовано на безпеку автошляхів у 2018 році. Спільно з МВС, національною поліцією, іншими відомствами ми відпрацювали найбільші місця концентрації ДТП по Україні. Це 5 областей. І тепер будемо відпрацьовувати заходи по зменшенню аварійності на цих ділянках, і я хотів би, щоб ці 400 млн секторальної підтримки ми теж реалізовували в координації з нашою робочою групою. Це є спільне фінансування безпеки руху», - підкреслив очільник Міністерства.

Зокрема, планується профінансувати запровадження автоматичної фіксації порушень ПДР, збільшити кількість кільцевих перехресть малого радіусу, пішохідних переходів з освітленням, острівців безпеки, велосипедних доріжок та бар'єрних огороджень.

Крім того, у міністерстві хочуть посилити інформаційну кампанію щодо безпеки дорожнього руху та посилити організаційну спроможність Національної поліції, медичної допомоги та ДСНС для скорочення часу та підвищення якості реагування на ДТП та ін.

Олександра Клітіна, керівник Офісу підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури наголосила, що Програма знаходиться на завершальній стадії.

 «Ми завершуємо остаточні погодження. Спільними зусиллями Робочої групи, Уряду, парламенту і суспільства маємо зробити все, щоб з 1 січня 2018 року Програма запрацювала», - зазначила чиновниця.

Зазначимо, що Міжвідомчу робочу групу з реформування державної системи безпеки дорожнього руху очолюють Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та Народний депутат України Ігор Діденко.

 

 
Коментарі (0)