ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ МВФ готові до співпраці з Україною на більш вигідних умовах

В МВФ готові до співпраці з Україною на більш вигідних умовах

МВФ підтверджує колишню позицію щодо поточних комунальних тарифів в Україні. Однак, фонд пропонує більш лояльні умови до співпраці.

Міжнародний валютний фонд не наполягає на одномоментному збільшення тарифів в Україні на 40%, а рекомендує підвищувати їх до економічно обґрунтованого рівня поступово, у кілька етапів протягом кількох років, розповів постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше, в інтерв'ю ZN.UA

Зокрема, він підтвердив позицію Фонду, що «поточні вкрай низькі тарифи газо - і теплопостачання для населення не можуть більше підтримуватися».
 
«Звичайно ж, ми не вважаємо, що рівня тарифів, які повністю покривають собівартість, можна досягти за один день з урахуванням того, який шлях ще треба для цього пройти. Ми рекомендуємо, щоб тарифи підвищувалися поступово і рішуче в кілька етапів протягом кількох наступних років до економічно обґрунтованого рівня, що покриває собівартість закупівель газу», - сказав постпред МВФ.
 
При цьому, він наголосив дуже важливий аспект рекомендацій МВФ, який дуже часто забувають вказувати - одночасно з поступовим підвищенням тарифів МВФ рекомендує компенсувати його наслідки, тобто посилити адресну соцдопомогу тим, хто найбільше потребує таких субсидій.
 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», 21 листопада, Кабінет Міністрів прийняв рішення припинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Такий вибір несе за собою ряд змін, зокрема, і в сфері ЖКГ. Отже, чиновники визначилися з подальшою долею комунальних тарифів.
 
Підвищення тарифів на комунальні послуги для населення не буде, оскільки Україна більше не розраховує на подальшу співпрацю з МВФ.
 
Коментарі (0)