ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ МВФ нагадали Україні про тарифи на газ

В МВФ нагадали Україні про тарифи на газ

Місія рекомендувала уряду здійснити одразу істотне підвищення тарифів.

Місія МВФ, що працювала у Києві минулого тижня, вказала на низку невирішених Україною питань, серед яких, зокрема, підвищення тарифів на газ.

Про це у своїй заяві сказав голова місії експертів Міжнародного валютного фонду Кріс Джарвіс на прес-конференції в НБУ.

«Є ще низка невирішених питань, зокрема, підвищення тарифів на газ. Коли уряд України виступить з ініціативою, місія готова буде продовжити дискусії відносно програми», - зазначив він. 

За його словами, підвищення тарифів на газ та опалення для населення є важливою складовою досягнення енергетичної незалежності. Нині населення сплачує лише 1/5 вартості. 

Відтак, місія рекомендувала уряду здійснити одразу істотне підвищення і  й надалі проводити регулярні, аби не дотувати тих, хто використовує багато газу.  

Він повідомив, що дискусії носили загально-економічний характер у рамках консультацій, які зазвичай проходять і в інших країнах-членах МВФ. 

«Звіт місії буде оприлюднений після обговорення на засіданні Ради директорів наприкінці червня», - сказав Кріс Джарвіс. 

Місія експертів Міжнародного валютного фонду працювала у Києві у рамках Консультацій за статтею IV у 2012 році. 

У рамках візиту відбулися зустрічі з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим, головою Національного банку Сергієм Арбузовим, Міністром фінансів Юрієм Колобовим, Міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, Міністром економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенком.

Джерело - УКРІНФОРМ

 
Коментарі (0)