ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ МВФ вимагають від України чергового підвищення тарифів на газ

В МВФ вимагають від України чергового підвищення тарифів на газ

В МВФ переконують Україну підвищити тарифи на газ для заможних українців та продовжувати субсидіювання малозабезпечених сімей.

В МВФ переконують Україну підвищити тарифи на газ для заможних українців та продовжувати субсидіювання малозабезпечених сімей.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає на підвищенні тарифів на газ для забезпечених українців.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.

"Забезпечені громадяни мають платити фактичну вартість палива. Адже, крім газу, люди звикли платити за будь-який інший товар рівно стільки, скільки він коштує. Наприклад, коли ви імпортуєте автомобіль, покупці знають, що вони мають заплатити повну вартість цього автомобіля. Ви не продаєте машину за однією ціною для бізнесу, і за іншою - для населення", - зазначив Ліптон.

За його словами, в газі "немає нічого особливого", щоб дозволило оплачувати його споживання на якихось інших умовах.

"Насправді, немає нічого неймовірного в тому, щоб чекати від людей оплати за дійсно спожиті ресурси, якщо у них є для цього кошти", - підкреслив Ліптон.

У той же час він відзначив важливість захисту малозабезпечених українців за допомогою системи житлових субсидій.

"Нинішня система субсидування захищає більше 30 відсотків малозабезпечених громадян, таким чином, підвищення цін на газ на них ніяк не вплине. І всякий раз, коли Україна коригує ціни на газ для побутових споживачів, коригується і фінансування програми держпідтримки цих осіб", - додав перший заступник голови МВФ.

Як повідомлялося раніше, Ліптон назвав три умови для перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, раніше Ліптон застерігав Україну від наслідків зупинки реформ. "Призупинення, не кажучи вже про відкат, може бути вкрай контрпродуктивним для країни і призведе до втрати деяких важливих досягнень, яких вже вдалося досягти. Таким чином, ми як і раніше рекомендуємо Україні продовжувати реалізацію реформ", - заявив він.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Квітня 2018 p. 22:36
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. -------------------------------------В МВФ вимагають від України чергового потужного витка знецінення гривні?