ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В "Нафтогазі" прогнозують зниження споживання газу на 10% під час опалювального сезону

В "Нафтогазі" прогнозують зниження споживання газу на 10% під час опалювального сезону

НАК "Нафтогаз України" очікує зниження споживання газу на 10% в наступному опалювальному сезоні, яке відбудеться за рахунок зростання енергоефективності та економії "блакитного палива" населенням.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що в наступному опалювальному сезоні очікується зниження споживання газу населенням і підприємствами теплокомуненерго .

"Скорочення споживання газу в секторі населення і теплокомуненерго за інших рівних умов, однакових температурних режимів, становитиме близько 10% порівняно з попереднім роком", - повідомив Андрій Коболєв.

Зокрема зниження споживання енергоресурсів  відбуватиметься за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та суттєвої економії газу населенням.

Коболєв також повідомив, що газ в цьому році може бути використаний на потреби електрогенерації.

"Ми не можемо прогнозувати, чи будуть використовувати газ для енергетики, проте ми зберігаємо певний запас міцності на цей випадок, як і на випадок більш низьких температур. На даний момент обговорюється можливість використання газомазутних блоків взимку, я здивований, оскільки це буде найдорожча електроенергія", - сказав Коболєв.

Окрім цього  компанія планує накопичити до початку опалювального сезону не менше 14 мільярдів кубометрів газу.

 

 
Коментарі (0)