ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ наступному році планують провести 5 етапів підвищення пенсійних виплат

В наступному році планують провести 5 етапів підвищення пенсійних виплат

Відзначається, що зараз уряд готує бюджет країни на 2022 рік, в якому передбачать витрати і на соціальні виплати та їх індексацію.
В Україні у 2022 році планують провести 5 етапів підвищення пенсійних виплат. Перерахунок торкнеться більшість громадян, які перебували на заслуженому відпочинку, про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
Відзначається, що зараз уряд готує бюджет країни на 2022 рік, в якому передбачать витрати і на соціальні виплати та їх індексацію.
 
Відповідно до опублікованого графіку, у 2022 році:
 
з 1 січня перерахують пенсію українцям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи з інвалідністю;
  • з 1 березня проведуть загальну індексацію пенсій для приблизно 10 млн пенсіонерів (всього в Україні на заслуженому відпочинку перебувають 11,4 млн чоловік). Також в цьому місяці підвищать компенсації українцям старше 75 років;
  • з 1 липня перерахують прожитковий мінімум: в результаті виростуть максимальна, мінімальна пенсії і надбавки за стаж понад норму;
  • з 1 жовтня підвищиться мінімальна пенсія для тих, хто виконав вимоги щодо стажу і досяг віку 65 років;
  • з 1 грудня підвищать прожитковий мінімум, а разом з ним мінімальні, максимальні пенсії і надбавки.

«Ці пропозиції, а також прийняття Верховною Радою України урядового законопроекту № 4668 дозволять вперше після 2014 року охопити програмою підвищення всі категорії пенсіонерів», - йдеться в повідомленні Мінсоцполітики.

 
Коментарі (0)