ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГВ наступному році субсидії можуть монетизувати

В наступному році субсидії можуть монетизувати

За прогнозами очільника Мінрегіону Генадія Зубка, в наступному році на субсидії може піти до 80 млрд бюджетних коштів. Якщо частину цих субсидій монетизувати і вкласти в енергоефективність, можна буде економити мільярди кубометрів газу

 «В 2016 році на субсидії закладено 35 млрд  грн, в 2017 ця цифра може сягнути 80 млрд грн. Монетизація частини цих коштів дозволить направити їх на енергоефективні заходи. Це стане стимулом для людей заощаджувати», — зазначив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час Міжнародного інвестиційного форуму «Попит і пропозиція в секторі опалення: усунення бар’єрів, забезпечення прозорості та впровадження енергоефективності».

Щорічно в системі теплопостачання та безпосередньо житлових будинках Україна втрачає до 60% енергії. Потенційне зменшення газу сягає 11,4 млрд куб. м.

«Кожен рік бездіяльності коштує нашій державі більше 30 млрд грн. надмірних бюджетних витрат на енергетичні субсидії та більше 2% ВВП надлишкових витрат на імпорт газу без будь-якого економічного ефекту. Якщо ці 35 млрд грн. інвестувати в  енергоефективність, Україна зможе зменшувати  щорічне споживання газу на 1 млрд куб м, а щорічні потреби на субсидії – на 6 млрд грн. Вкласти кошти в енергоефективність потрібно, але ці кошти доведеться вкласти лише один раз. А результат отримаємо мультиплікативний: якісні послуги для громадян, позитивний вплив на економіку країни, зменшення навантаження на державний бюджет, розвиток будівельного ринку, нові робочі місця», — додав Віце-прем’єр-міністр.

 
Коментарі (1)
Наталія1
04 Квітня 2016 p. 10:44
Если народ получит на руки живые деньги, то придется все ОСББ, которые к тому времени уже будут работать, та еще управляющие организации, учить - как выкручиваться платить за услуги, когда народе ТЕМ БОЛЕЕ НЕ БУДЕТ ПЛАТИТЬ за коммуналку. Сейчас выслушиваешь проклятия и угрозы - почему у меня долг? Потому что вы не платите. - У меня нет денег. А когда будут давать деньги на руки, то найдут куда их тратить.... Спасибо вам, паны министры, за гениальное решение вопроса по долгам перед ОСББ. Начнется расцвет юристов и судей. Начнутся суды над неплательщиками.