ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ НКРЕКП схвалили механізм виплати 2 млрд грн боргу енергогенеруючим компаніям

В НКРЕКП схвалили механізм виплати 2 млрд грн боргу енергогенеруючим компаніям

Нацкомісія затвердила відповідні зміни до кошторису витрат ДП "Енергоринок" на 2018 рік.

Нацкомісія затвердила відповідні зміни до кошторису витрат ДП "Енергоринок" на 2018 рік.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила механізм виплати 2 млрд гривень боргу енергогенеруючим компаніям.

Відповідне рішення прийнято на засіданні НКРЕКП, передає кореспондент "РБК-Україна".

Зокрема, Нацкомісія затвердила відповідні зміни до кошторису витрат ДП "Енергоринок" на 2018 рік.

Зазначимо, в жовтні 2017 року Кабінет міністрів України затвердив заходи щодо стабілізації роботи енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, прийнявши розпорядження, згідно з яким "Енергоринок" зміг залучити (додатково до існуючих кредитних ліній) кредит до 2 млрд гривень для погашення заборгованості перед енергогенеруючими компаніями, яка утворилася до 1 вересня 2017 року. Кошти кредиту направлялися виключно на оплату постачання вугільної продукції.

"Метою прийняття акта є забезпечення джерел фінансування для закупівлі ГК ТЕС вугільної продукції та створення її запасів на складах ТЕС для сталого проходження осінньо-зимового періоду 2017/18 року шляхом погашення ДП "Енергоринок" заборгованості перед ГК ТЕС, за рахунок кредиту, що залучається в ПАТ "Ощадбанк", - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські атомні електростанції (АЕС) та теплові електростанції (ТЕС) отримають обладнання на 5,5 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Гройсмана, розвиток промисловості України, зокрема сегменту машинобудування, дозволить забезпечити ріст економіки в цілому не менше ніж на 5%.

 

 
Коментарі (0)