ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Одесі основною проблемою ЖКГ визнали аварійні будинки

В Одесі основною проблемою ЖКГ визнали аварійні будинки

Проблема аварійних і старих будинків в Одесі є однією з найгостріших, і повинна вирішуватися на рівні держави, оскільки місцевий бюджет з нею впоратися не може.

Про це та інші проблемні питання житлово-комунального господарства розповів в.о. директора Департаменту міського господарства в Одеській міськраді Олександр Козловський.

За словами Олександра Козловського, проблема аварійних і старих будинків в Одесі є однією з найгостріших, і повинна вирішуватися на рівні держави, оскільки місцевий бюджет з нею впоратися не може. У місті сьогодні налічується близько 1000 старих та аварійних житлових будинків.

Згідно з новим законом, забудовник виділяє не житло, а гроші, на які місто має купувати квартири для, так званого, переселенського фонду, але ж це не одна сотня будинків, не одна тисяча людей. На думку Олександра Козловського, повинні бути розроблені певні державні програми для вирішення проблеми аварійних і старих будинків.

Ще одним «хворим» питанням у сфері ЖКГ є необхідність капітального ремонту житла. Величезних вкладень коштів також вимагають інженерні комунікації, зокрема, системи теплопостачання. Олександр Козловський зазначив, що теплотраси і багато котелень застаріли, їх потрібно замінити на більш ергономічні. Але місто зараз займається не заміною, а технічною підтримкою теплотраси та котелень.

Джерело – Одесит

 
Коментарі (0)