ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ одному з гуртожитків Луганська замерзають 230 осіб

В одному з гуртожитків Луганська замерзають 230 осіб

Служби, які повинні займатися ліквідацією наслідків НП, нічого не роблять. Мешканці гуртожитку – в розпачі

Міська влада Луганська, обласна влада та республіканські відомства не реагують на те, що 230 мешканців гуртожитку в місті Луганську (квартал Східний, 5) не можуть домогтися ремонту системи енергопостачання, через що не в змозі обігрівати своє житло.

Про це в інтерв'ю розповіла комендант гуртожитку Ольга Худякова.

«Подача електроенергії припинилася вчора, 8 лютого о 20:00. Наші електрики з'ясували, що вийшов з ладу силовий кабель, який не витримав навантаження: вже 7 років гуртожиток відключено від газопостачання, 5 років – від централізованого опалення. Ми можемо готувати їжу і обігрівати житло тільки за допомогою електроенергії. Коли сталася НП, звернулися в аварійні служби, але ті так і не усунули несправність. Виявилися безрезультатними і звернення до органів влади», - розповіла Ольга Худякова.

За її словами, мешканці гуртожитку, а також представили «Громадської організації із захисту прав мешканців багатоквартирних будинків та гуртожитків» зверталися до міського голови Луганська Сергія Кравченка, його заступника Олександра Ткаченка, дзвонили на «Гарячі лінії» Луганської облдержадміністрації, Верховної Ради, інших державних відомств, на допомогу яких сподівалися.

«Представили місцевої влади кажуть, що не можуть нам допомогти, оскільки гуртожиток належить фонду держмайна. Інші звернення поки що взагалі без відповіді. І як нам бути?! У гуртожитку живе 230 чоловік, у тому числі – 50 дітей, деяким з них – менше року. Чиновники розуміють, на що прирікають людей в такі холоди?! Або через те, що гуртожиток – не в комунальній власності, чиновникам байдуже, що страждають городяни, наражаються на небезпеку маленькі діти?! Ми не можемо ні зігрітися, ні їжу приготувати. У цивілізованих країнах у таких ситуаціях влада організовує тимчасові пункти харчування для постраждалих. Варто було б таке і в даному випадку організувати. Адже страждають маленькі діти!», - каже Ольга Худякова.

Вона стверджує, що зараз служби, які повинні займатися ліквідацією наслідків НП, нічого не роблять. Мешканці гуртожитку – в розпачі.

Нагадаємо, гуртожиток, розташований в Луганську за адресою: кв. Східний, 5, раніше належав підприємству «Луганськпромжитлобуд». Міська влада відмовляється приймати об'єкт в комунальну власність через його проблемний стан.

Джерело – EastKorr-Східний кореспондент

 

 
Коментарі (0)