ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ окружну дорогу на Оболоні вкатають півмільярда

В окружну дорогу на Оболоні вкатають півмільярда

У столиці планують добудову кільцевої дороги на Оболоні. Так, роботи обійдуться більш ніж в 500 млн грн.
Будівництво продовження окружної дороги на Оболоні обійдеться приблизно в 500 млн грн. Про це розповів заступник директора комунального підприємства «Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд» Микола Васильцов, пише ГолосUA.
 
За його словами, в планах зв'язати Мінське шосе, де закінчується окружна дорога, з Оболонським проспектом.
 
«Там дві ділянки, де буде вестися будівництво. На першому - від Оболонського проспекту до вулиці Богатирської - ми практично приступили до робіт: уклали договори з генеральним підрядником, договір на знесення зелених насаджень, адже там тільки на півтора мільйона гривень компенсації за знищені дерева буде. За другою ділянкою стверджуємо проект», - заявив пан Васильцов.
 
Зокрема, на будівництво однієї ділянки окружної дороги піде 143 млн. гривень, а на другу - близько 360 млн.
 
Він також додав, що на одній з ділянок стоять приватні гаражі, власники яких налаштовані, як зазавичай: хтось згоден піти, хтось - ні.
 
У той же час на питання, чи даються якісь ділянки землі власникам замість гаражів, Микола Васильцов відповів: «Поки ніяких. Вони всі незаконно стоять, але просто ми розуміємо ситуацію, як можна людину просто так вигнати? Будемо щось думати з цього питання».
 

Як повідомляла «Україна Комунальна», Держагентство автомобільних доріг розробило техніко-економічне обгрунтування будівництва 25,7 кілометрової ділянки окружної дороги навколо Києва, до складу якої входить мостовий перехід протяжністю 5 км. Так, уряд підтримав план Агентства автодоріг із загальною вартістю проекту 15,2 млрд. грн. 

 
Коментарі (1)
Сергій1
09 Серпня 2013 p. 10:49
Вы неправильно поняли. Оболонский проспект не станет частью окружной. Здесь написано, что окружную продлят до Оболонского проспекта. Насколько я знаю, далее в планах строить тоннель под Днепром, но вы же понимаете, насколько это дорого, и знаете, что денег на это нет.