ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ основному столична вода відповідала нормам - СЕС

В основному столична вода відповідала нормам - СЕС

За результатами санітарно-хімічних і санітарно-бактеріологічних досліджень питна вода столиці, що подавалась у водопровідну мережу міста протягом жовтня, відповідала в основному нормативам на питну воду.

 Санепідслужба міста Києва в жовтні 2012 року продовжувала санітарний нагляд за станом джерел централізованого водопостачання в місцях розташування водозабірних споруд, ефективністю роботи очисних та знезаражуючих споруд, додержанням оптимальних доз реагентів, що використовуються в процесі водопідготовки, та постійно контролювала якість питної води, що надходила у водопровідну мережу міста. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі обласної СЕС.

Впродовж жовтня цього року лабораторіями санепідслужби було відібрано і досліджено 735 проби води центрального водопостачання із них міською СЕС – 47 проб, з бюветів – 153 проби.

За результатами санітарно-хімічних і санітарно-бактеріологічних досліджень питна вода, що подавалась у водопровідну мережу міста, відповідала в основному нормативам на питну воду. Питна вода була безпечна в епідемічному відношенні, нешкідлива за хімічним складом. В окремих випадках санепідслужбою надавались приписи власникам водопровідних мереж щодо проведення промивки та дезінфекції.

Санепідстанцією постійно контролювались 189 бюветних комплексів, перевірялась якість води в свердловинах, що живлять бювети, і в водорозбірних колонках павільйонів. Для лабораторних досліджень було відібрано 153 проб води. В окремих бюветах, як наслідок недостатнього водорозбору - підвищувались вміст заліза і мутність води. В таких випадках службою експлуатації проводились необхідні санітарно-профілактичні заходи (промивка, дезінфекція водорозбірних колонок).

 
Коментарі (0)