ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Верховну Раду внесений законопроєкт про реструктуризацію «зеленого» тарифу

У Верховну Раду внесений законопроєкт про реструктуризацію «зеленого» тарифу

Законопроект розроблено на основі «Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики»

Законопроект розроблено на основі «Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики»

Кабінет Міністрів України 15 червня зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 3658 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

Відповідний законопроект, розроблений на основі підписаного з інвесторами 10 червня «Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики», зареєстрований на порталі Верховної Ради України.

Серед ініціаторів проєкту: прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуза та інші депутати з комітетів з питань: бюджету, антикорупційної політики та інтеграції України з Європейським Союзом.

Нагадаємо, за день до отримання першого траншу МВФ у розмірі $2,1 млрд український уряд підписав довгоочікуваний меморандум з виробниками екологічно чистої електрики. Цим було досягнуто перше перемир'я в піврічному протистоянні між чиновниками і «зеленими» інвесторами.

 
Коментарі (0)