ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Криму взялися терміново шукати воду

В Криму взялися терміново шукати воду

В Криму взялися терміново вирішувати проблему водозабезпечення. На півострові почали бурлити свердловини та реконструювати старі водопроводи. У самопроголошеному керівництві уряду у проблемах з водою звинувачують Україну.

Близько річки Старий Крим бурять нові свердловини для забезпечення питною водою проблемних населених пунктів південно-східного Криму. Про це повідомив самопроголошений віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв, передає сайт «Крим.комментарі».

Пан Темиргалієв звинувачує українську владу в проблемі, яка виникла з поданням дніпровської води на півострів. «Нібито кримчани не подали документи... Ми переробляли і передавали проекти договору на вимогу Держводгоспу України 4 рази! А води немає. Як і немає реакції «захисників демократії» з країн Заходу на це безпрецендентне за жорстокості дію», - написав пан Темиргалієв.
 
Він також додав, що, крім буріння свердловин, для забезпечення проблемних населених пунктів Криму починається перекидання води з заповнених передгірних водосховищ. Крім того, здійснюється реконструкція застарілих водопроводів в районі Феодосії, в яких втрачалося більше 50% води.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Росії заговорили про можливу передоплату Україні за забезпечення Криму водою. Раніше Міністерство будівництва РФ для вирішення проблеми з водопостачанням Криму, поряд з прокладанням водопроводу через Керченську протоку, розглядало варіант розробки родовищ підземних вод на півночі півострова.
 
Коментарі (0)