ГоловнаКоментаріВодопостачанняНа що готова Росія заради води для Криму

На що готова Росія заради води для Криму

У Росії розглядають варіант передоплати Україні за водозабезпечення Криму. На такі дії РФ наштовхнула вкрай скрутна ситуація з водою на півострові. За її відсутності мешканці Криму ризикують залишитися без врожаю.

У Росії заговорили про можливу передоплату Україні за забезпечення Криму водою. Про це заявив Міністр сільського господарства  Росії Микола Федоров, передає NEWS ONE.

«Російська влада готова піти на оплату авансом за водопостачання Криму Україною, проте в даний час політична ситуація робить даний варіант вкрай складним.  В силу політичних причин встановлення даного виду співпраці з Україною в даний час неможливо. Варто відзначити, що питання водопостачання Кримского півострова залишається досить гострим. Через виникнення можливих проблем з водою може опинитися під загрозою зриву поливний сезон у Криму, що ставить під питання вирощування кукурудзи, рису і багатьох видів зернових», – заявив пан Федоров.

Читайте також: Кримчани отримуватимуть воду за графіком

Раніше Міністерство будівництва РФ для вирішення проблеми з водопостачанням Криму, поряд з прокладанням водопроводу через Керченську протоку, розглядало варіант розробки родовищ підземних вод на півночі півострова. «В якості можливих альтернативних варіантів водопостачання може бути будівництво водопроводу з території Кубані через Керченську протоку або розробка родовищ підземних прісних вод в Джанкойському і Нижньогірському районах», – сказав Міністр будівництва та житлово-комунального господарства Росії Михайло Мень.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», самопроголошений Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звинуватив Україну у проблемах півострова з водою. Він заявив, нібито Україна перешкоджає подачі води до Північно-Кримського каналу у необхідній кількості.
 
Нагадаємо, 19 березня в Херсонській області відбувся пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, який традиційно починає поливний сезон і подачу води.  Інформацію щодо каналу дивіться в інфографіці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)