ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Поштову площу «зариють» півмільярда

В Поштову площу «зариють» півмільярда

За словами директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Миколи Васильцова, вартість проекту складе 433 млн грн.

Затверджено остаточний проект реконструкції Поштової площі в Києві. Про це директор інституту «Київдормістпроект»Володимир Воробйов повідомив виданню «Комерсант-Україна».

За словами директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Миколи Васильцова, вартість проекту складе 433 млн грн. «Зараз ще тривають підготовчі роботи, які завершаться в 20-х числах вересня. В травні 2013 році  реконструкція буде закінчена», - зазначив він.

Пан Васильцов додав, що з 10 вересня буде закритий поворот на Боричів узвіз з Набережного шосе і поворот у зворотному напрямку. Основне будівництво почнеться на початку листопада. Рух транспорту по Набережному шосе при цьому буде організовано по одній стороні тунелю, яка до того моменту вже буде завершена. Чиновник також повідомив, що 5 вересня пройде тендер з вибору виконавця будівельних робіт. Заявки на участь подали три компанії – «Альтіс», «Мостобуд» і «Основа-Солсіф».

Крім цього, міська влада визначили місце, де буде знаходитися пам'ятник морякам Дніпровської флотилії, який був демонтований у зв'язку з реконструкцією площі. «Спочатку обговорювався варіант установки монумента біля станції метро «Дніпро», але після зустрічі з ветеранами було прийнято рішення про перенесення пам'ятника на Рибальський острів. Він буде стояти біля монітора «Железняков». Згодом на цьому місці планується створити музей», - пояснив Микола Васильцов.

Раніше повідомлялося, що оновлена ​​площа буде пішохідною, з прямим виходом на набережну Дніпра. Набережне шосе і вулиця Набережно-Хрещатицька будуть з'єднуватися транспортним тунелем. Збережеться рух по вулиці Боричів узвіз. Згідно з проектом, по тунелю буде організовано безперервне прямий рух. На Поділ можна буде потрапити через вулиці Спаську, Верхній Вал та Оболонську. Як і раніше буде дозволено прямий рух з вулиці Сагайдачного на Володимирський узвіз і назад. Лівий поворот з Набережного шосе на Боричів узвіз буде заборонений. Будуть дозволені правий поворот з Володимирського спуску на Боричів узвіз і далі лівий поворот на Набережно-Хрещатицьку, а також лівий поворот з Боричевого спуску на Володимирський узвіз.

 
Коментарі (0)