ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаВ РФ розробили альтернативний маршрут «Північного потоку-2» в обхід Данії

В РФ розробили альтернативний маршрут «Північного потоку-2» в обхід Данії

У випадку будівництва нового маршруту довжина газопроводу може дещо змінитися. Компанія Nord Stream 2 розробила альтернативний варіант маршруту газопроводу "Північний потік-2" в обхід Данії.

У випадку будівництва нового маршруту  довжина газопроводу може дещо змінитися. Компанія Nord Stream 2 розробила альтернативний варіант маршруту газопроводу "Північний потік-2" в обхід Данії.

Про це заявив технічний директор Nord Stream 2 Сергій Сердюков, повідомляє "Європейська правда".

"Буде альтернатива. Вона опрацьована", — сказав Сердюков, відповідаючи на питання про альтернативний маршрут "Північного потоку- 2".

Він також наголосив, що довжина газопроводу у разі будівництва за альтернативним маршрутом зміниться незначним чином.

"Незначно. Відстань не грає ролі. На довжині 1200 кілометрів кого цікавить девіація в кілька кілометрів?" — пояснив Сердюков.

Як повідомлялося раніше, уряд Данії підготував і направив на обговорення законопроект, що дає можливість перешкодити будівництву газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаэмо, Нові санкції США проти Москви можуть на схему фінансування проекту "Північний потік - 2".

Президент США Дональд Трамп 2 серпня підписав схвалений Палатою представників і Сенатом Конгресу США законопроект про посилення санкцій щодо Росії, Ірану і Північної Кореї. Насамперед нові санкції поставили під питання майбутнє "Північного потоку - 2", за яким по дну Балтійського моря російський газ повинен постачатися до Німеччини і далі в інші держави ЄС.

Відзначимо, що супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газі в ЄС.

Німеччина, головний бенефіціар проекту, підтримує  "Північний потік-2" з економічних міркувань, заявивши, що він додасть ресурсів на ринок і знизить ціни.

У червні Європейська комісія попросила держави-члени надати їй мандат на ведення переговорів безпосередньо з Росією. Для надання мандату необхідно отримати кваліфіковану більшість, тобто дозвіл мають дати 21 з 28 країн ЄС.

 

 
Коментарі (0)