ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Росії назвали Україні нову суму боргу за газ

В Росії назвали Україні нову суму боргу за газ

В Росії порахували, скільки грошей недоотримав російський бюджет через заборгованості західного сусіда. В РФ заговорили про новий борг України перед ними. Його озвучив сьогодні Прем’єм РФ Дмитро Медведєв.

Росія «приписала» до газового боргу Україні ще кілька  млрд дол. Керівництво Російської Федерації стверджує, що борг України за постачання газу становить 16,6 млрд дол. Про це заявив Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час наради, яку провів у середу президент РФ Володимир Путін, передає «Інтерфакс-Україна».

 Медведєв уточнив, що ця сума складається з трьох частин. «Три мільярди доларів - борг України, накопичена заборгованість за газ – 2,2 мільярда гривень, і те, що ми розглядаємо як недоотриманий прибуток Росії - 11,4 мільярда доларів. У загальній сумі - 16,6 мільярдів доларів», - зазначив пан Медведєв.
 
«У той же час глава Міненерго РФ Олександр Новак оцінює газовий борг України більше ніж в 2,2 млрд доларів. Тобто сума боргу, яку назвав Медведєв, вмить виросла у вісім разів. За його словами, станом на 9 квітня заборгованість за поставлений природний газ з Росії становить два мільярди 238 мільйонів доларів», – йдеться в повыдомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за словами очільника «Газпрому» Олексія Міллера, Україна стала винна Росії 11,4 млрд дол. Саме стільки зекономила на «харківських угодах» Україна та недоотримав російський бюджет.
 
Коментарі (0)