ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ СБУ розповіли про 30 мільйонів привласнених КП «Київпастранс»

В СБУ розповіли про 30 мільйонів привласнених КП «Київпастранс»

Служба Безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили акт привласнення комунальним підприємством «Київпастранс» понад 30 мільйонів гривень.

 

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Посадовці КП уклали низку правочинів з фіктивними підприємствами на придбання палива та запчастин. Незважаючи на повну оплату, товари або не поставлялись, або поставлялись за значно завищеною вартістю. Отримані суб'єктами господарювання кошти частково переводились у готівку та розподілялись між зацікавленими особами», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що правоохоронці провели 29 обшуків у службових та житлових приміщень фігурантів кримінального провадження, під час яких вилучили документи та носії інформації, що підтверджують протиправні оборудки.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 та 209 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося раніше, 13 березня поточного року Служба безпеки України та Генеральна прокуратура України розпочали перевірку господарської та фінансової діяльності комунального підприємства «Київпастранс» за минулі роки.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України викрили розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт доріг на Тернопільщині. Приватне шляхоремонтне підприємство уклало договір з облдержадміністрацією на відновлення дорожнього покриття у місті Підволочиськ. Загальна вартість контракту становила майже 6,7 мільйона гривень. 

 

 
Коментарі (0)