ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ січні в Україні поменшало імпортного газу

В січні в Україні поменшало імпортного газу

За перший місяць Україна скоротила обсяги імпортованого газу на 500 млн кубометрів, у порівнянні з минулорічним періодом. Доля поставок газу з Росії скоротилась на 1,6 млрд кубометрів.

З початку року Україна імпортувала близько 2 млрд кубометрів природного газу. Це на 0,5 млрд менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укртрансгазу».

Левову частку імпорту «блакитного» палива склали поставки з Європи – 1,1 млрд куб. м газу. Зокрема, із Словаччини обсяг поставленого газу склав 1,0 млрд кубометрів, з Угорщини – 0,1 млрд куб. метрів.

З Російської Феедерації Україною було імпортовано 0,9 млрд кубометрів природного газу, що на 1,6 млрд менше, ніж в минулому році.

«Найбільше блакитного палива надходить з Європи – 42,5 млн куб. м, що складає 67% від загального імпорту в Україну. Збільшення обсягів надходження природного газу з Європи стало можливим за рахунок розширення, з 24 січня, потужності словацького газотранспортного коридору», - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними «Укртрансгазу», станом на 31 січня, добовий імпорт природного газу складає 63,1 млн куб. м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Росія заявляє про припинення транзиту газу до країн Європи через територію України через 4 роки. Так, з 2019 року європейцям пропонують відбирати газ з «Турецького потоку».

 
Коментарі (0)