ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВ Солом’янський колектор зариють мільйон

В Солом’янський колектор зариють мільйон

Ліквідація провалу колектора на вул. Борщагівській буде коштувати 1 млн грн.

Орієнтована вартість ліквідації провалу на каналізаційному Виборзькому колекторі діаметром 1500 мм, який стався сьогодні в Києві, становить близько 1 млн грн, на повну санацію аварійної ділянки Виборзького колектора необхідно більше 7 млн грн.  

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Київводоканалу». 

Наразі очікується протокольне рішення наради з вирішенням питання фінансування вказаного об'єкту, визначення виконавця проектних робіт, а також генпідрядника. 

На місці провалу аварійними бригадами було демонтовано чотири МАФи. Аварійну ділянку обгороджено. Бригада колекторів глибокого закладання «Київводоканалу» чергує на місці та веде спостереження. Роботи з ліквідації пошкодження колектора розпочнуться з 30 липня. 

За попередніми висновками причиною провалу стало руйнування колектора під впливом газової корозії. 

У зв'язку з аварійною ситуацією з метою запобігання виливання стоків на поверхню водопостачання мешканцям навколишніх районів буде частково обмежено до рівня екологічної броні. 

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», в Києві у Солом'янському районі 26 липня близько 17:00 на зеленій зоні по вул. Борщагівській, 128 на каналізаційному Виборзькому колекторі діаметром 1500 мм та голубиною залягання 5,5 м сталась аварійна ситуація - провал колектора.

 

 
Коментарі (0)