ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ столиці можуть запровадити сезонні тарифи на тепло

У столиці можуть запровадити сезонні тарифи на тепло

У Києві можуть ввести сезонні тарифи на газ та опалення. Відповідно до таких змін, ціна розрахунку для населення за послуги може зрости.

У Києві розглядають питання про введення сезонних тарифів на газ та опалення. Про це повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, пише УНН.

«Це питання треба вивчити і додатково записати в рішення колегії. Ми вже пробували ввести тариф у 2009 році і вже видали приписи. Але тоді нас не підтримали ні Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, ні Кабінет Міністрів. Ми не змогли політично його реалізувати, бо відразу в мас-медіа з'явилася інформація, що збираються підняти тариф і прикриваються цим розпорядженням. Хоча ми доводили розрахунками, що влітку збираємося платити менше, оскільки тепло не подається, а взимку більше, бо треба платити за газ, і ми залишили місячний тариф - 1/12», - повідомив пан Голубченко.

За його словами, зараз розглядається введення такого тарифу, проте найкращим вирішенням проблеми є встановлення лічильників.

Нагадаємо, перехід на сезонні або одноставкові тарифи означає, що за теплову енергію населенню доведеться повністю платити взимку, тобто кияни будуть в опалювальний період сплачувати більше, ніж зараз. Наразі у Києві діє двоставковий тариф, який дозволяє населенню розраховуватись за послуги централізованного опалення протягом календарного року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в уряді запевняють, що тарифи на газ для населення в найближчий опалювальний сезон залишаться стабільними. Зокрема, утримати тарифи в майбутньому допоможе енергозбереження.

 
Коментарі (0)