ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Сумах підвищили тарифи на проїзд

В Сумах підвищили тарифи на проїзд

Депутати Сумської міськради підтримали рішення про підвищення цін на проїзд в громадському транспорті. Тариф на перевезення в маршрутках міста сягатиме 3 гривень.

Виконавчий комітет Сумської міської ради прийняв рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету 17 лютого. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

Зокрема, нова вартість проїзду у маршрутному таксі становитиме 3 грн. Подорожчання не торкнеться молодших школярів. Учні 1-4 класів у період навчань сплачуватимуть за проїзд 1 грн. Пенсіонери за віком – 2,5 грн. Двоє пільговиків їздитимуть безкоштовно. Примітно, дане рішення не стосується маршрутів № 8, 51 та 53.
 
«Проект рішення доповнили низкою вимог, які перевізники мають безумовно виконати до 1 травня поточного року. Серед таких: здійснити поточний ремонт транспорту, виводити на лінії не менше 90% передбаченого договорами рухомого складу, відновити роботи GPS-моніторингу, дотримуватись вимог якості та безпеки надання послуг», – йдеться в повідомленні.
 
Рішення вступить у силу після підписання його міським головою та офіційного оприлюднення. Згідно з регламентом, міський голова має підписати відповідне рішення не пізніше ніж за 5 днів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Сумах «Міськводоканал» та «Сумитеплоенерго» підписали угоду, яка врегулює механізм забезпечення сумчан послугами з водопостачання. Завдяки цьому, з січня 2015 року водоканал припиняє нарахування за гарячу воду.
 
Коментарі (0)