ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Святошинському районі розбушувався колектор

В Святошинському районі розбушувався колектор

14 серпня близько 8:00 по вул. Зодчих, 26 у Святошинському районі на проїжджій частині стався провал у зв’язку з пошкодженням каналізаційного колектора глибокого залягання.

14 серпня близько 8:00 по вул. Зодчих, 26 у Святошинському районі на проїжджій частині стався провал у зв’язку з пошкодженням каналізаційного колектора глибокого залягання, діаметр якого у місці провалу 1000 мм. Ніхто не постраждав. Виливу стоків на поверхню через аварійну ситуацію не сталося. 

Про це «У.К.» повідомили у пресс-службі  «АК «Київводоканал». 

У зв’язку з аварією рух транспорту по вул. Зодчих повністю перекрито. 

Розмір провалу становить 10 м в діаметрі та глибиною 7 м. У місці пошкодження верхня частина залізобетонного колектора була цілком зруйнована під дією газової корозії і втративши несучу спроможність колектор фактично склався всередину, що і спричинило провал. 

Наразі через завалення колектор не працює. На місці бригади Київводоканалу здійснюють першочергові заходи по локалізації аварії. 

Важкі погодні умови значно ускладнюють роботи.  Проводиться відкачка дощової води з котловану, розбирається завалля. Для відведення стоків з колектора буде встановлено перекачку. Лише після осушення аварійної ділянки колектора буде розпчато роботи з ліквідації пошкодження. 

Водопостачання мешканцям прилеглих районів у зв’язку з аварійною ситуацією припинено не буде. Каналізування району підтримується на належному рівні. 

У 2008 році на цьому ж колекторі за цією ж адресою на проїжджій частині трапилася подібна аварія. Тоді колектор у місці пошкодження відремонтували. 

Колектор по вул. Зодчих вже давно перебуває у списку найбільш аварійних об‘єктів Київводоканалу. Ще у 2008 році його реконструкцію обіцяли профінансувати з бюджету міста, однак на сьогодні кошти і досі не виділено.

 
Коментарі (0)