ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПоїзди у кримському напрямі затримуються

Поїзди у кримському напрямі затримуються

«Укрзалізниця» не відмінила жодного поїзда у напрямі Криму, однак наразі залізничне сполучення з республікою не можна назвати повністю налагодженим, адже через часті перевірки поїзди затримуються.

Пасажирські поїзди у напрямку АР Крим та зворотно відправляються згідно з графіком руху на 2013-14 роки. Жодного поїзда до півострова не було відмінено. Однак досить часто вони курсують із затримками, - зазначають у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

В «Укрзалізниці» пояснюють, що відповідні незручності пов’язані з несанкціонованими перевірками поїздів силами так званої «самооборони» Криму.

Зокрема, у повідомлення заначається, що на станції Джанкой проводиться несанкціонований контроль пасажирських поїздів, які слідують на кримський півострів, а також вибірковий контроль у поїздах із Криму. Такі перевірки призводять до затримок поїздів у середньому на 15-50 хв.

«По станціях Вадим, Херсон та Мелітополь прикордонний контроль поїздів, в обидва напрямки, проводиться Державною прикордонною службою України. Час затримки поїздів становить від 10-50 хв» - додається у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що у зв’язку зі зменшенням пасажиропотоку скорочено схему поїзда №146/145 Київ – Сімферополь до 12 вагонів (замість 18 вагонів), а також змінено періодичність його курсування. Із Києва поїзд відправляється через день по парних числах, із Сімферополя через день по непарних.

Також, повідомляється, що зменшено до 14 вагонів схеми цілорічних щоденних поїздів №12/11 Київ-Сімферополь (замість 21) та №28/27 Київ-Севастополь (замість 18). Схему поїзда №40/39 Севастополь-Київ зменшено до 12 вагонів (замість 18).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для забезпечення перевезення пасажирів під час Великодніх свят «Укрзалізниця» призначила додаткові рейси поїздів у найбільш популярних напрямках.

 
Коментарі (0)