ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україні більше не будуть видавати внутрішні паспорти у вигляді книжок - Кабмін

В Україні більше не будуть видавати внутрішні паспорти у вигляді книжок - Кабмін

Кабінет міністрів України підтримав проєкт Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів - книжечок з обігу.
Вчора, 12 серпня, на черговому засіданні Кабінету міністрів України урядовці підтримали проєкт Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів - книжечок з обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.
 
Проєкт закону передбачає такі терміни дії паспорту: 
 
- для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;
 
- для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;
 
- для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.
 
Таким чином, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карт.
 
Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ ввело нові стандарти для фотографій на документи. На паспорт тепер можна фотографуватися в головних уборах, враховуючи інтереси та релігійні традиції представників різних віросповідань.
 
Коментарі (0)