ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ Україні будуть дезінфікувати гроші для профілактики коронавируса

В Україні будуть дезінфікувати гроші для профілактики коронавируса

Національний банк України (НБУ) повідомив, що готовий вдатися до додаткових заходів, зокрема до дезінфікуванню купюр і монет, щоб не допустити поширення коронавируса

Національний банк України (НБУ) повідомив, що готовий вдатися до додаткових заходів, зокрема до дезінфікуванню купюр і монет, щоб не допустити поширення коронавируса. Також в НБУ відзначили, що готові забезпечити підтримку ліквідності банківської системи.

Про це в четвер, 12 березня, повідомила прес-служба регулятора.

У прес-службі підкреслили, що на даний момент українська банківська система має високі рівні ліквідності.

"Зараз банківська система має історично високі рівні ліквідності. Однак при необхідності банки в будь-який момент можуть отримати підтримку завдяки постійним інструментів рефінансування", - йдеться в повідомленні.

Також українцям порадили замість звичних купюр намагатися використовувати послуги онлайн-банкінгу. Людей закликають рідше відвідувати громадські місця, в тому числі відділення банків.

Регулятор додав, що на час карантину банківська система буде працювати в звичайному режимі.

"Банки сьогодні досить стійкі, є високоліквідними і капіталізовані, вони продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів", - заявив Нацбанк.

До слова, в Південній Кореї вже була практика дезінфекції банкнот. Для стерилізації використовували ультрафіолетове випромінювання або високі температури, після цього їх запечатали на 14 днів, перш ніж випускати назад в оборот.

Варто відзначити, ВООЗ офіційно підтвердила, що коронавірус може поширюватися через готівку. При чому на паперових купюрах вірус може зберігатися протягом декількох днів.

В організації радять використовувати для розрахунку картки і смартфони.

Тим, хто з якихось причин не може обмежити своє користування готівкою, радять частіше мити і дезінфікувати руки.

 

 
Коментарі (0)